Energieprijzen

Voordelige energieprijzen kunnen u op jaarbasis tot € 700 opleveren. Energieprijzen zijn afhankelijk van politieke (on)rust, economische en sociale factoren. Daardoor is het verstandig om ieder jaar wanneer u contract afloopt uw mogelijke besparing te berekenen met de goedkoopste energietarieven. Doordat er onder energieleveranciers veel concurrentie is kunnen de verschillen tussen de energieprijzen aanzienlijk zijn. Energieprijzen vergelijken geeft u uitsluitsel, welke energieleverancier juist voor uw situatie de goedkoopste energieprijzen hanteert.

De laagste energieprijzen

De laagste energieprijzen, daar zijn we allemaal naar op zoek. U vindt de laagsteenergieprijzen bij Goedkoopste-energie.net, omdat wij 100% onafhankelijk zijn. Vergelijk direct de energieprijzen van alle energieleveranciers met elkaar en ontvang in één overzicht de laagste energietarieven op uw beeldscherm.

Waarom kunt u mij niet direct vertellen welke energie het goedkoopste is?

Energiebedrijven hanteren verschillende energieprijzen voor hun energieproducten. De kosten voor de levering van energie verschillen per regio, maar ook het dagtarief of nachttarief va nenergie kan sterk verschillen. Uw energieverbruik speelt dus een rol bij het vaststellen van de energieleverancier met de laagste energieprijs.

Energieprijzen 2013

De energieprijzen in 2013 zijn flink gedaald vergeleken met 2012. Dit heeft te maken met de inkoop van gas, waarvan wereldwijd de prijzen zijn gedaald. De energietarieven zijn daarmee fors goedkoper geworden, het kan een gemiddeld huishouden zo'n € 95 euro per jaar besparen. Overigens geldt dit niet voor diegene met een vast tarief, daar zijn de energieprijzen voor de looptijd van het contract namelijk vastgelegd en kunnen niet worden verhoogd of verlaagd. Ook de verhoging van de energiebelasting zorgt ervoor dat niet ten volle geprofiteerd kan worden van de gunstige inkoopvoorwaarden van energieleveranciers. Overstappen van energieleverancier loont overigens meer dan 92% van de huishoudens, want zij betalen nog steeds te hoge energieprijzen. Bekijk gelijk hoeveel u kunt besparen op energie in 2013. Vindt de goedkoopste energie door te vergelijken en direct over te stappen. Om een goede keuze te maken voor de energieprijzen 2013 raden wij je aan om eerst goed te vergelijken.